Openingstijden: 08:00 tot 17:00u


 • In onze praktijk hebben we geen inloopspreekuur, wij werken uitsluitend op afspraak.

 • Spreekuur alleen op afspraak

 • Vanaf 08:00u
 • Meer informatie over diabetes, COPD, CVRM

  Chronische zorg

  Let op!

  Vanaf heden is de praktijk VRIJDAG gesloten //// Maandag 1 febr. is dr. Markx ivm nachtdienst afwezig

  Informatie

  Zorg voor mensen met een chronische ziekte begin met goede afspraken, waarin we vastleggen welke verschillende zorgverleners er nodig zijn en hoe de patiënt het beste behandeld kan worden.

  U kunt bij ons op de praktijk terecht voor de behandeling en zorg voor diabetes, COPD, Hart- en vaatziekten en wanneer u wilt stoppen met roken. Belt u ons wanneer u meer wilt weten over een van bovenstaande behandelingen.

  Diabetes

  Het aantal diabetes patiënten neemt steeds meer toe. Naar schatting heeft inmiddels 1 op de 16 mensen deze ziekte. Vroege herkenning en goede behandeling van de ziekte is essentieel voor de kwaliteit van leven en de gezondheid van de patiënt. In landelijke afspraken is vastgelegd hoe de beste zorg geleverd kan worden aan mensen met Diabetes. Zorggroep West-Brabant, waar ook wij bij aangesloten zijn, heeft met haar zorgverzekeraars een contract gesloten over behandeling van Diabetes (type 2) patiënten. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Zorggroep West-Brabant.

  COPD

  COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease, vertaald naar het Nederlands: Chronische Obstructieve Longziekte. Deze ziekte komt meestal pas voor bij wat oudere mensen, maar erfelijke aanleg kan ervoor zorgen dat de ziekte zich eerder openbaart.

  Het op tijd herkennen en behandelen van COPD kan het ziekteverloop gunstig beïnvloeden.

  De Zorggroep West-Brabant is in 2016 samen met de Long Alliantie Nederland en alle regionale betrokken zorgverleners gestart met het zorgpad COPD. Meer informatie hierover kunt u vinden via de volgende link: www.longalliantie.nl/zorgpad/

  Hart en vaatziekten

  Hart- en vaatziekten zijn ziektes van het hart en de bloedvaten, zoals een hartinfarct, een herseninfarct, een TIA of afsluiting van de bloedvaten in de benen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen:

  • Patiënten die al eerder een hart– en vaatziekte hebben gehad.
  • Patiënten die meer risico lopen om in de toekomst een hart- of vaatziekte te krijgen, bijvoorbeeld door een ongezonde leefstijl (overgewicht, roken, te weinig beweging, te veel alcohol), een hoge bloeddruk of een hoog cholesterol.

  Meer informatie vind u op de website van de Zorggroep

  Stoppen met roken

  U wilt stoppen met roken of bent wellicht al gestopt. Dat is uiteraard alleen maar heel erg goed! Maar het is ook best lastig. Zeker wanneer u al wat langer gerookt hebt. Wij kunnen u helpen en begeleiden bij het stoppen met roken. Wij richten ons op de volgende doelgroepen:

  • U wilt stoppen met roken omdat u zwanger wilt worden.
  • U wilt stoppen met roken omdat u al zwanger bent.
  • U bent al gestopt met roken.
  • U wilt stoppen met roken.

  Wilt u meer informatie over de mogelijkheden binnen onze praktijk, bel ons dan via 0165-303303.